Uitstel van betaling voor Polare

Advocaat toch optimistisch

Polare vraagt vandaag officieel uitstel van betaling aan. De verwachting is dat deze middag tussen 12.00 en 14.30 uur een bewindvoerder wordt aangesteld. Uitstel van betaling wordt vaak gezien als de laatste stap voor een faillissement. Hoewel het niet vaak voorkomt, kan een onderneming in theorie vierenhalf jaar in een surseance van betaling verkeren.

De schuld is 21 miljoen euro. Sinds eind vorige maand houdt zij de winkeldeuren in Nederland gesloten. Volgens de advocaat gaan de winkels ondanks alle problemen wel nog deze week open, misschien donderdag al. De advocaat denkt dat het goed is om tijdens surseance door te kunnen gaan. Heel Polare is er op gericht een doorstart te kunnen maken.

Er is gereorganiseerd. Vanaf 1 mei worden er winstcijfers geschreven van ongeveer 2,5 miljoen per jaar.
De bewindvoerders beslissen wanneer de winkels mogelijk weer opengaan. De advocaat denkt dat iedereen daarbij gebaat is. Het Centraal Boekhuis en de banken.