Jeugdige caissières bezwijken onder druk regels alcoholverkoop

Jeugdige caissières ervaren enorme druk bij de handhaving van regels op alcohol verkoop aan minderjarigen. Door conflicten aan de kassa met leeftijdsgenoten, hebben verschillende caissières in Groningen gevraagd om ander werk in de supermarkt.

Dat zegt Pieter Kuizenga, manager van vier Jumbo-supermarkten in de stad Groningen. Supermarktpersoneel zou regelmatig worden bedreigd door jongeren die geen drank mogen kopen. Ook worden ze soms na sluitingstijd opgewacht. Veel caissières zijn hier amper tegen bestand, vertelt de Jumbo manager.

Conflicten met leeftijdsgenoten
Door de conflicten aan de kassa met leeftijdsgenoten, hebben verschillende caissières in Groningen al gevraagd om ander werk in de supermarkt. Het inzetten van ouder personeel biedt geen soelaas. Ook zij zouden worden bedreigd door onwelwillende jongeren die een ‘nee-verkopende’ caissière tegenkomen op hun zoektocht naar alcohol.

De nieuwe regels met betrekking tot de verkoop van drank aan minderjarigen gingen op 1 januari in.