Samsung Experience Stores geopend

Samsung Nederland opende samen met Phone House in Haarlem en Den Haag de deuren van zijn eerste twee Experience Stores. De bezoekers ervaren de producten van Samsung in de winkel vóór aanschaf. Komende maand worden nog drie vestigingen geopend.

De twee Samsung Experience Stores zijn gevestigd aan de Haarlemse Grote Houtstraat en Haagse Venestraat. Dit zijn drukke winkelstraten in het centrum van de steden. De winkel toont het volledige assortiment Samsung mobiele telefoons, wearables en tablets. Ook hebben de bezoekers van de Samsung Experience Stores de keuze uit abonnementen van alle aanbieders, zoals ze bij Phone House gewend zijn. Voor aanvullende diensten, zoals software-updates en reparaties, kunnen bezoekers ook in de Samsung Experience Stores terecht.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen elektronicaproducten kopen en pas thuis voor het eerst gebruiken. Eerst de producten uitproberen voordat ze afrekenen, is de essentie van de Samsung Experience Store. De winkel is ingericht om producten te ervaren en mensen te helpen om zo de juiste keuze te maken.

Samsung werkt voor dit nieuwe winkelconcept samen met Carphone Warehouse Group, in Nederland bekend als Phone House. De samenwerking sluit naadloos aan bij hun strategie om bestaande kennis en mogelijkheden te combineren met toegevoegde waarde om mensen te verbinden met de hulp van innovatieve technologie.