Kleinere panden gewenst door webwinkeliers

Webwinkeliers die een fysieke winkel willen openen hebben de voorkeur voor stads- of dorpscentra. Ze willen het liefst een winkel openen in centra met minimaal honderd winkels met een regionale aantrekkingskracht. Desondanks belandt 38 procent van de fysieke winkels toch op een bedrijventerrein.

Belangrijk vindt men de goede bereikbaarheid met de auto en dat een winkelstraat met een eigen karakter. Het pand moet opslag- en kantoorruimte hebben, parkeergelegenheid en goede laad- en losmogelijkheden. Ze zijn vaak op zoek naar kleinere panden met een lage huur. Deze vraag van webwinkeliers biedt kansen voor verdere ontwikkeling van de winkelgebieden. Buiten de hoofdwinkelstraten staat veel leeg en daar willen zij zich graag vestigen. Daarom is meer samenwerking nodig tussen vastgoedeigenaren, makelaars, centrummanagers en beleidsmakers.