Big Bazar wil winkels naast Action

Big Bazar spreekt vastgoedeigenaren aan om de panden naast winkels van Action aan hen te verhuren. De dochteronderneming van Blokker wil honderd winkels openen naast Action.

De Big Bazar winkels die al naast een Action-filiaal gevestigd zijn, zijn de best lopende winkels van de discounter. Net zoals twee supermarkten of twee schoenenwinkels naast elkaar meer klanten trekken dan ze los van elkaar doen, geldt dit ook voor discounters.

Afgelopen woensdag opende Big Bazar in de Kalverstraat de eerste vestiging volgens hun vernieuwde winkelformule. Daarin bestaat de kern van elke vestiging uit beauty- en verzorgingsproducten. Het assortiment bevat verder artikelen van de categorieën home en living, party en fun, keuken en tafelen, schoon en handig, hond en kat, hobby en meer, kids en fun, schoen en kleding en eten en drinken. Big Bazar moet zich met zijn beautyproducten, bijouterie en make-up onderscheiden van de andere discounters.

Bij de vormgeving van de winkelformule keek de discounter goed naar Lidl en Primark en voor de winkelinrichting keek de Blokker-dochter naar kledingketen Primark. Het loont ook in discount een mooie belevingswereld neer te zetten in de winkels. Het product kan wel goedkoop zijn, maar dat betekent niet dat klanten graag in rommelige discountomgeving rondlopen.

Het is nog onbekend wanneer de Big Bazar-winkels worden omgebouwd. In een testopstelling in een Blokker-magazijn wordt nog gewerkt aan de definitieve formule. Pas wanneer alles volledig getest is, openen zij de eerste nieuwe winkels.