Minder faillissementen in retail

Het aantal faillissementen in de retail in Nederland is in het eerste kwartaal van 2014 met bijna een kwart gedaald naar 204. In het eerste kwartaal van vorig jaar gingen nog 270 retailers failliet.

In de modebranche vielen de hardste klappen, met in totaal 49 faillissementen voor winkels in kleding en modeartikelen en textielsupermarkten. Vorig jaar lag dat aantal na drie maanden al op 74. Het aantal meubelzaken en doe-het-zelf-winkels dat failliet werd verklaard nam af, van 27 naar respectievelijk veertien en twaalf.

De meeste faillissementen vonden plaats in de non-foodsector. In totaal gingen 154 non-foodretailers over de kop, tegenover 212 een jaar eerder. Tevens daalde in de foodbranche het aantal faillissementen in het eerste kwartaal van 31 naar 23.

Een toename van failliet verklaringen was bij postorder- en internetbedrijven, van zeventien in 2013 naar 23 afgelopen kwartaal.