Nederland geliefd voor testen franchiseformules

Voordat buitenlandse franchiseformules hun onderneming in Europa willen uitrollen, testen zij hun concept graag eerst in Nederland. Van de 1250 franchiseformules in ons land, zijn er 115 internationaal. De Nederlandse markt is aantrekkelijk omdat ons land overzichtelijk is wat betreft omvang en regelgeving. Hierdoor is het gemakkelijk om pilots in te voeren en te monitoren.

Daarnaast staat Nederland open voor buitenlandse formules, terwijl landen als Italië en Frankrijk veel meer vasthouden aan hun eigen formules. Maar het Nederlandse formulelandschap is redelijk vol, waardoor nieuwe formules zich  duidelijk moeten onderscheiden van binnenlandse franchiseconcepten voor succes. Voor de franchisenemers in ons land is het een nadeel dat buitenlandse formules zich gemakkelijk kunnen terugtrekken van deze markt.