Alle winkels Free Record Shop gaan dicht

Fresh Entertainment Nederland, het moederconcern van Free Record Shop, is vandaag failliet verklaard. De entertainmentketen sluit alle vestigingen in Nederland. Dat heeft de curator bekendgemaakt.

Alle 36 winkels sluiten hun deuren, waarbij 55 voltijds- en 35 deeltijdsbanen verloren gaan. Free Record Shop werd vorig jaar in mei ook al failliet verklaard. Na een doorstart, onder investeringsmaatschappij ProCures, bleven destijds 49 van de 141 winkels geopend. Het nieuwste faillissement wordt onder andere veroorzaakt door de krimpende markt voor fysieke entertainmentproducten. Ook blijven de vooruitzichten somber volgens de curator. Free Record Shop liep ook tegen een verdere krimp van de organisatie aan. Door het faillissement van de Belgische winkels werd het steeds moeilijker om de inkoop te continueren en passende voorwaarden af te spreken met leveranciers.

Vorige maand liet de entertainmentketen nog weten zijn winkelformule te veranderen in een outletstore voor entertainmentproducten.