Meer groente en fruit bij Aldi

Supermarktketen Aldi heeft twintig nieuwe producten toegevoegd aan zijn verse groenten en fruit assortiment. Dagelijks worden de producten vers aangeleverd in de filialen. De discounter brengt deze assortimentsuitbreiding onder de aandacht met een paginagrote advertentie in verschillende dagbladen.

Met dit verruimde aanbod komt de supermarktdiscounter tegemoet aan de wensen van de klant. Nu kan de keten een complete winkelervaring bieden. Eerder breidde de Duitse supermarktketen zijn assortiment uit met kruiden en een biologische lijn.

Aldi heeft last van de groei van Lidl. Die profileert zich als beste supermarkt in groente en fruit. Ondanks de groei naar 503 vestigingen, nam het marktaandeel van Aldi vorig jaar af van 7,6 naar 7,4 procent. Lidl groeide van 7,5 in 2012 naar negen procent vorig jaar.