Maxeda DIY Group optimaliseert haar formules

Maxeda DIY Group gaat zijn formules Praxis, Formido, Brico en Plan-It strategisch heroriënteren. Dat hebben zij maandag bekendgemaakt. Het onderzoek moet het toekomstige mogelijkheden van de winkelketens optimaliseren. Daarbij is een verkoop niet uitgesloten, aldus het concern. De heroriëntatie zal voor het einde van dit jaar afgerond zijn.

Maxeda wil al zijn winkelketens marktleiders maken. Zij zijn ervan overtuigd dat de DIY-winkelketens nu klaar zijn voor de volgende stap in hun groeistrategie. De doe-het-zelf-keten zag zijn omzet vorig boekjaar met veertig miljoen euro dalen naar 1,32 miljard euro. De nettowinst daalde tot 55 miljoen euro, wat acht miljoen euro minder is dan een jaar eerder. Het concern kondigde toen aan meer op de kosten te gaan letten. Zo worden huismerken meer in Nederland geproduceerd. Maxeda beschikt ook over winkels in België en Luxemburg.