Boerenbond en Welkoop worden losgekoppeld

Agri Retail haalt de winkelorganisaties Boerenbond en Welkoop, gespecialiseerd in producten voor tuin en dier, uit elkaar. De coöperaties Agrifirm en AgruniekRijnvallei en de particuliere onderneming De IJsvogel Holding gaan hun gezamenlijk bezit in de Welkoop en Boerenbond-winkels van elkaar loskoppelen. Dan worden Agrifirm en AgruniekRijnvallei eigenaar van de merknaam Welkoop en de Boerenbond-formule gaat naar De IJsvogel Holding.

De drie bedrijven zijn nu eigenaar van alle Welkoop- en Boerenbondwinkels via het gezamenlijk bedrijf Agri Retail. De IJsvogel Holding stapt nu uit Agri Retail en neemt daarbij het merk Boerenbond en de 72 Boerenbondwinkels mee. Het is niet bekend gemaakt welke bedragen hiermee zijn gemoeid.

Agri Retail, dat dan volledig eigendom wordt van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, blijft het merk Welkoop voeren. De Boerenbondwinkels die nu eigendom zijn van Agrifirm worden omgezet naar Welkoop. Met de 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels van de Abfar zijn besprekingen gaande hoe zij in dit proces willen deelnemen, zo melden de bedrijven in een verklaring.

Voor de inkoop en logistiek van het dierassortiment blijven de partijen gebruik maken van Buying4Pets. Voor het personeel van Agri Retail heeft deze ontvlechting geen consequenties. Zij gaan volledig voor het merk Welkoop werken.

De afronding van het ontkoppelingsproces is naar verwachting rond 1 juli 2014. Met deze stap is de opdracht van de huidige interim-bestuurder van Agri Retail afgerond en wordt een nieuwe directeur gezocht. Voor de tussenperiode vanaf 1 juli 2014 zorgt Agrifirm voor de directievoering.