Fusie Biretco en Bike Totaal

De tweewielerketens Bike Totaal en Biretco gaan fuseren. Daardoor ontstaat een tweewielerketen van 750 winkels die actief is in drie landen. Deze nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Dynamo Retail Group B.V. De winkelformules Bike Totaal, Profile ‘de Fietsspecialist’, Fietswereld en ook de Biretco Buying Group (BBG) worden gehandhaafd.

Maart jl. maakten de organisaties hun voornemen voor een fusie bekend. Het samengaan zou voordelen bieden in inkoopvoorwaarden en het sociale mediabeleid. De ontstane volume van Dynamo Retail Group maakt het mogelijk om de rol in de samenwerking tussen ondernemers en leveranciers te verbeteren. Zij zien mogelijkheden voor een andere marktbenadering. Met 750 winkels wil Dynamo Retail Group de spil zijn tussen klant, winkelier en leverancier. Door deze krachtenbundeling verwachten de organisaties ook synergievoordelen te behalen in hun online strategie, voorraad- en kostprijsbeheer en loyalty programma’s. De verwachting is dat ze snel vooruitgang boeken om daarmee de positie van de ondernemers in de markt te verstevigen.

In Nederland is Dynamo Retail Group B.V. marktleider in de tweewielerbranche met 33 procent van de marktomzet. De huidige directeuren van Bike Totaal en Biretco, Maarten de Vos en Erik de Geus, zijn benoemd als respectievelijk algemeen directeur en financieel directeur van de nieuwe onderneming.

Over Bike Totaal en Biretco
Bike Totaal werd in 1995 opgericht en is in eigendom van de aangesloten winkeliers. Biretco is in 2004 ontstaan vanuit een management buy out uit de retailservice organisatie Euretco en bestaat uit circa 600 winkels. Grootaandeelhouder in Biretco is Navitas Capital; het investeringsfonds van de textielondernemer Jan Zeeman. Navitas zal met een meerderheidsbelang in Dynamo Retail Group deelnemen. De overige aandelen komen in handen van de ondernemers van Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’.