Flying Tiger zoekt geschikte winkelpanden

Waar Flying Tiger wereldwijd drie winkels per week opent, houdt het gebrek aan geschikte winkelpanden de opmars van de winkelketen in Nederland tegen. Flying Tiger biedt vergelijkbare producten aan als HEMA, maar let daarbij meer op een goede presentatie. De ronde prijzen doen denken aan Hollandse eenheidsprijzen. Bovendien verandert het assortiment van Flying Tiger sneller dan dat van HEMA. Waar HEMA vroeger de winkel voor kwaliteit, leuk design en een zachte prijs was, neemt de Deense keten die rol nu over.

Zoektocht naar winkelpanden
Na vijf jaar staat de teller op tien winkels en nummer elf komt eraan. In Denemarken zijn er momenteel zestig winkels. Men denkt dat er ruimte is voor veertig vestigingen in Nederland. Flying tiger is op zoek naar A1-locaties en het liefst wat atypische plekken voor winkels. Zo zit er een vestiging aan het Amsterdamse Rembrandtplein, waar verder niet veel winkels zijn.