Aktiesport en Scapino breiden samenwerking uit

Het aantal shop-in-shops van Aktiesport in de vestigingen van Scapino wordt dit jaar meer dan verdubbeld. Begin 2014 beschikten dertig Scapino-winkels over een Aktiesport-afdeling. Dat aantal zal dit jaar oplopen naar tachtig vestigingen. De samenwerking tussen de twee retailers ontstond twee jaar geleden. In de fysieke shop-in-shops biedt Aktiesport een deel van de sportmerken aan. De volledige sportcollectie is online beschikbaar via touchscreens in de Scapino-winkels.

In het eerste halfjaar konden negentien schoenenwinkels een afdeling van Aktiesport verwelkomen, waar er voor het eind van dit jaar nog 31 bijkomen. Deze maatregel is bedoeld om de schoenformule beter tot zijn recht te laten komen en de omzet en marge te verhogen. Een andere reden is een versnelde uitverkoop. Macintosh opende het afgelopen halfjaar onder meer tien tijdelijke outlets in Nederland.