Prijsniveau Blokker blijft in stand

De prijsstelling van het assortiment in de vernieuwde Blokker-winkels gaat niet weg van de onderkant van de markt. Een woordvoerder van het concern laat dat weten in een reactie op de berichtgeving dat zij een hoger prijsniveau zou gaan hanteren. Met het prijsniveau was niets mis, stellen zij. De prijs-kwaliteitverhouding is in orde. Het is mogelijk dat er één duurdere theedoek te vinden is, wat bij meer ketens het geval is. 

Op verzoek van haar klanten positioneert Blokker zich nadrukkelijker als de huishoudspecialist. Op winkelschappen hangen kaartjes met praktische informatie of adviezen. Ze koppelen het functionele aspect meer aan emotie. Zo kunnen klanten dankzij de samenwerking met foodplatform 24Kitchen er terecht voor ovenschalen die ook gewoon mooi zijn.

Blokker opende onlangs in Amsterdam haar eerste pilotstore volgens de vernieuwde formule. Alle filialen van Blokker ondergaan een metamorfose. In de winkels plaatsen ze bestelterminals waar klanten het volledige assortiment kunnen bekijken en bestellen.