Jumbo introduceert eigen afhaalpunten

Jumbo opent pick-up points waar consumenten online bestelde boodschappen kunnen ophalen. De supermarktketen heeft dit bekend gemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers. 

De pick-up points worden gevestigd in gebieden waar geen franchisers actief zijn om kannibalisatie te voorkomen. Ook kunnen klanten hun bestellingen afhalen in diverse Jumbo-vestigingen. Deze e-commerce activiteiten starten in het laatste kwartaal van dit jaar. Ze willen er alles aan doen om ook online alle verwachtingen te overtreffen. 

De concurrentie blijft hevig en ook de marges staan blijvend onder druk. De supermarktketen investeert in onder meer logistiek en ICT. Continue focus op de kosten en verder gaande efficiency blijven essentieel voor de realisatie van hun ambities en de groei ook op langere termijn te kunnen waarborgen.