Lidl gaat kleding verkopen

In zijn winkels in Nederland en Groot-Brittannië gaat Lidl kleding verkopen. Vanaf 8 september kunnen consumenten in ons land bij de supermarkt terecht voor trendy fashion.
Het is de eerste keer dat de supermarkt-discounter kleding verkoopt. Het is een denimlijn met jeans en spijkerjasjes, enkellaarsjes en bikerjacks. De kleding is een week lang verkrijgbaar of zolang de voorraad strekt.

In Groot-Brittannië ligt vanaf deze week de eerste collectie van het damesassortiment, dat nu alleen nog in thuisland Duitsland in de winkels ligt. In november volgt de herencollectie. Deze collectie is al even verkrijgbaar op Cyprus en komt ook deze week in Frankrijk te liggen. De keten verkoopt de kledingitems zolang de voorraad strekt. Lidl biedt al enige tijd basics aan, zoals T-shirts, ondergoed en kinderkleding.

De Duitse discounter wil met een complete modelijn concurreren met Primark en George dat onderdeel is van supermarktketen Asda. Deze ketens zijn de nummers één en twee van de Britse fashionmarkt. Afgelopen juni lanceerde de keten in zijn Spaanse winkels al een designerkledingcollectie.