Uitbreiding retail Amsterdam Centraal

In het voorjaar van 2015 komen er op het centraal station van Amsterdam tientallen nieuwe plaatsen voor horecazaken en andere winkels. De nieuwe panden komen in de nieuwe westpassage en in de IJ-hal van het station. De westpassage krijgt ruimte zijn voor zeventien nieuwe winkels, merendeel zaken in de beauty, mode en lifestyle. De nieuwe IJ-hal strekt 250 meter uit aan de voorkant van het station en is er ruimte voor twintig nieuwe ondernemingen, vooral voor horecazaken.

In 2016 opent ook de nieuwe oostpassage van het centraal station zijn deuren. Daar worden ruimten ingericht voor verkopers van levensmiddelen.

Aan het centraal station van Amsterdam wordt al enkele jaren gewerkt. Het stationseiland voor Amsterdam Centraal wordt voornamelijk opgewaardeerd. De werken zullen nog zeker tot 2020 duren.