Xenos opent begin 2015 haar webwinkel

Xenos treft nu voorbereidingen voor de opening van een webwinkel, eind januari. Zij starten met non-food, aldus algemeen directeur Hugo de Bie.

De Blokker Holding kondigde begin dit jaar in een bericht over online groei de opening van een webshop voor Xenos aan. Met een webomzet van 79 miljoen euro in 2013 streeft het concern voor 2017 aan online inkomsten naar 300 miljoen euro. De groei moet komen van bestaande webwinkels, nieuwe shops voor eigen formules en overnames.

De webwinkel van Xenos moet eind januari open gaan. Grotendeels komt daarin hetzelfde te koop als in de ruim 180 filialen van de keten. De gekochte producten worden verstuurd vanuit de eigen e-fulfilmentcentrum in Waalwijk. De werkmaatschappij Xenos is ook daar gevestigd. Het is bedoeling dat klanten hun online orders straks ook in de winkels kunnen ophalen en retourneren. De orders zullen in Waalwijk worden klaargemaakt. E-commerce is niet helemaal nieuw voor Xenos; op Xenos.nl is al een tijd een link naar een posterwebshop te vinden.

Onlangs startte de keten met derde partijen met de online verkoop van gedrukte kleding en een wenskaartenservice.