Toename in consumentenvertrouwen

Deze maand komt het Nederlands consumentenvertrouwen hoger uit dan in september. Het saldo van het percentage positieve en negatieve antwoorden staat nu in oktober op -3. Dat is vier punten hoger dan vorige maand. In augustus en september was het consumentenvertrouwen nog teruggelopen.

Het vertrouwen in de economische situatie is deze maand aanzienlijk toegenomen. Het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden verbeterde. Zo verbeterde ook het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden.

De koopbereidheid is deze maand weinig veranderd en kwam een punt hoger uit op -10. Consumenten zijn minder negatief over hun eigen financiële situatie in de komende twaalf maanden. De tijd voor grote aankopen als wasmachines en televisies wordt daarnaast minder ongunstig gevonden.