Overname Hubo en Multimate door Euretco

Afgelopen vrijdag heeft Euretco overeenstemming bereikt over de definitieve overname van doe-het-zelforganisatie DGN retail. De retailorganisatie gaat verder met Hubo en Multimate en schrapt de formule Fixet.

Euretco heeft vele maanden intensief overleg gevoerd met de ondernemers van DGN. Eind 2013 tekenden de partijen een intentieverklaring voor een overname. In september stemde ruim negentig procent van de stemgerechtigde certificaathouders er mee in. Omdat ook het aantal individuele contracten met ondernemers binnen is, kon de overname worden afgerond.

Euretco is met formules als Intersport, Libris en Decorette actief in de branches mode, wonen, sport en media. Met deze overname komt daar een nieuwe branche bij. Eerder dacht DGN retail voor zijn winkelformules Multimate, Hubo en Fixet één formulenaam te moeten kiezen. Het onderhouden van drie formules in de dhz-branche was niet realistisch. Op basis van bezwaren van Multimate-ondernemers is in de gesprekken besloten die formule te handhaven.

Een meerderheid van de Fixet-ondernemers heeft inmiddels een keuze gemaakt voor een overstap naar Hubo of Multimate. Het overige deel blijft ondersteuning krijgen gedurende de resterende looptijd van hun contract met Fixet. Een aantal ondernemers stapt over naar andere formules, bijvoorbeeld Formido.

Het hoofdkantoor van DGN in Apeldoorn wordt nog dit jaar gesloten. Alle activiteiten worden ingepast binnen Euretco in Hoevelaken.