Gamma begint nieuw winkelconcept

Gamma Compact richt zich op de kleine klussen in en rond het huis. Een reden voor deze nieuwe winkelformule is internet. Consumenten willen steeds minder tijd kwijt zijn aan de dagelijkse dingen in het huishouden en zoeken vooral naar gemak. Gamma Compact moet het doen van kleine klussen makkelijker en sneller maken. Gamma signaleert dat klanten voor de kleine klussen in huis niet meer de moeite nemen om naar de rand van de stad te komen waar de bouwmarkten vaak gevestigd zijn.

Naast gereedschap en verf zijn via het nieuwe concept ook huishoudelijke, seizoensgebonden en kantoorartikelen te koop. Gamma biedt ook diensten aan als een bestelservice, sleutelservice, een Post NL-pakketpunt en verhuur van apparatuur. De eerste winkel opende gisteren in Amsterdam.

Naast een kleinere vloeroppervlakte en beperkter assortiment is de belangrijkste verandering voor de klant te merken aan het ‘open winkel concept’. De stellingen zijn in het midden laag en de kassa’s aan de zijkant opgesteld. De consument kan makkelijk in- en uitlopen voor een vergeten klusboodschap of de kleine klussen in huis.