BCC neemt 30 winkels over

Elektronicaketen BCC neemt dertig winkels over van Harense Smid, Mikro-Electro en It’s Electronics. Afgelopen maandag is daarover overeenstemming bereikt met moederconcern HiM Retail. Achttien winkels gaan verder als BCC en de rest wordt gesloten.

Harense Smid werd vorig jaar failliet verklaard, waarna zij aan de zijde van Mikro-Elektro en It’s Electronics een doorstart maakte. De naam Harense Smid verdwijnt nu definitief uit het straatbeeld, terwijl HiM Retail nog elf elektronicawinkels behoudt.

De winkels die BCC niet overneemt zijn te klein of overlappen met de bestaande BCC-winkels. De filialen die tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam liggen vullen het bestaande winkelbestand van BCC goed aan.  Het is voor hen een kans om te groeien in Nederland. Het Franse moederconcern Darty wil tot de grootste twee spelers behoren in elk land waar het actief is. Door de overname schijnt BCC na Media Markt de grootste elektronicaketen van Nederland te zijn.

De koopovereenkomst is voorgelegd aan de ondernemingsraden van de retailers en naar verwachting wordt dit 1 februari 2015 afgerond.  Van de medewerkers gaan 150 tot 160 over van HiM Retail naar BCC, waaronder de werknemers van de achttien winkels die worden omgebouwd. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt.