Sinterklaasomzet naar record door Zwarte Pietdiscussie

Winkeliers verwachten dit jaar samen 530 miljoen euro aan extra omzet te genereren. Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 3% (515 miljoen euro). Dit blijkt uit een onderzoek van Detailhandel Nederland. Deze stijging komt door de toenemende belangstelling voor het oer-Hollandse feest als gevolg van de discussie over Zwarte Piet. Ook de stijging in consumentenvertrouwen draagt bij aan de positieve stemming van winkeliers in Nederland.

Detailhandel Nederland is blij dat consumenten zich niet laten afschrikken door alle commotie rond het Sinterklaasfeest. Nog niet eerder was er zo vroeg in het jaar al aandacht voor het kinderfeest van Nederland. Er werd weinig gesproken over de pepernoten die te vroeg in de winkels zouden liggen en de vraag wanneer de Kerstversiering de Sinterklaas-etalage moet vervangen. De vraag of Zwarte Piet wel of niet welkom is op het Sinterklaasfeest, blijkt het gesprek van de dag te zijn.