Online bestellingen HEMA niet gegarandeerd voor 5 december in huis

Het distributiecentrum van HEMA kan de grote groei van haar online verkopen niet aan. Daardoor kan de retailer niet garanderen dat de bestellingen, gedaan na 27 november, geleverd worden voor 5 december.

HEMA plaatste een waarschuwing op hun site. De online verkoop zou met twee derde gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar. Voor een deel van de producten, zoals foto’s en taarten, gelden de reguliere levertijden wel.

Ook werd bekend dat HEMA in het derde kwartaal een netto verlies heeft gelden van 14,8 miljoen euro. Dat is meer dan de 4,6 miljoen verlies in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde in dezelfde periode van 281 naar 271 miljoen. De retailer zit met lage consumentenbestedingen en moeilijke marktomstandigheden.