RTL neemt een belang in Reclamefolder.nl

De investeringsdivisie van RTL Nederland, RTL Ventures, neemt een belang in het online folderplatform Reclamefolder.nl. Met meer dan 1,6 miljoen app downloads en ruim 20 miljoen gelezen digitale folders per maand is Reclamefolder.nl het grootste online folder platform in Nederland. Naast Reclamefolder.nl is RTL Ventures ook al eigenaar van datingsite “Pepper” en het reserveringsplatform voor restaurants “Couverts”. RTL zal gaan investeren in het verder ontwikkelen van het product en de marketing van Reclamefolder.nl.
De andere aandeelhouders zijn investeerder H2 Equity Partners en de oprichters van Reclamefolder.nl, Jeffrey van Rossum en Robin Streng.

In Nederland worden er per week meer dan 123 miljoen papieren folders gedistribueerd. Er is een duidelijke verschuiving te zien van offline naar online en de verwachting is dat de markt van digitale folders de komende maanden alleen maar verder zal toenemen. Niet alleen de consument ervaart het gemak van het bladeren in de digitale folders, ook vanuit de retailers worden de voordelen gezien. Een van deze voordelen is dat zij met lagere productie‐ en distributiekosten hun folders en aanbiedingen aan de consument kunnen tonen. Consumenten kunnen de folders bekijken via hun pc, tablet of smartphone. De app van Reclamefolder.nl is beschikbaar voor iOS, Android, WindowsPhone en BlackBerry.

Jeffrey van Rossum en Robin Streng, oprichters van Reclamefolder.nl geven aan dat Reclamefolder.nl de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 7 werknemers, en dit aantal zal de komende maanden verder groeien. Reclamefolder.nl heeft zich de afgelopen tijd bewezen als het meest relevante platform voor online folders en aanbiedingen. “We zijn zeer enthousiast met RTL als mediapartner”, aldus Robin en Jeffrey. “RTL kan met zijn medianetwerk een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de naamsbekendheid van Reclamefolder.nl. Daarnaast is het adverteerdernetwerk van RTL binnen retail en e‐commerce van toegevoegde waarde voor ons.”