Zondagaankopen worden steeds populairder

Kleding en schoenen worden door consumenten steeds vaker op zondag gekocht. Dit is gebleken uit het onderzoek van GFK naar het koopgedrag van 12.500 Nederlanders. Het zijn vooral vrouwen, consumenten tussen de 40 en 49 jaar en mensen met een bovenmodaal inkomen. Toch blijft de zaterdag nog steeds de meest populaire dag in de winkelstraat. De onderzoekers zien echter wel een flinke afname ten opzichte van 2010. In 2010 werden nog de helft van de aankopen op zaterdag gedaan. In 2014 was dit nog maar een kwart.

image.phpIn 2014 werden 12% van de schoen- en kledingaankopen online gedaan. Dit is een toename van 6% ten opzicht van 2010. Deze toename is terug te zien in een daling van het aantal aankopen in de winkelstraat. Deze zijn in 2014 namelijk met 26% gedaald. De dinsdag blijkt het meest populair voor online aankopen. 17% van de online aankopen wordt op deze dag gedaan.

De zondag wordt zowel voor offline als online aankopen steeds populairder. Het absolute aantal zondagaankopen steeg de afgelopen vier jaar met 16%. De offline aankopen op zondag stegen met 5%.

Bron: http://www.retailnews.nl