Bereik online reclamefolder blijft stijgen

“online folder wint steeds meer terrein t.o.v. print”

Hoewel de print folder nog steeds populair is, is het bereik in 2014 t.o.v. 2013 gedaald. Dit blijkt uit het NOM Folder Monitor onderzoeksrapport wat is uitgevoerd door GfK. Het bereik van de online folder is daarentegen juist gestegen in 2014. Van de consumenten die de folders online lezen maakten in 2014 reeds 2 miljoen gebruik van een Folder app. Dit zijn er 400.000 meer dan in 2013.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vooral de online folder naast fysieke winkeltraffic zorgt voor bezoeken van de webshop. 29% geeft aan na het lezen van een digitale folder de website van de winkel te bezoeken, terwijl slechts 19% de website bezoekt na het bekijken van een papieren folder. Daarbij geeft een kwart van de lezers aan dat zij na het lezen van de digitale folder worden aangezet om meer informatie in te winnen. Dit kan gemakkelijk door direct vanuit de folder door te klikken naar de website, waar een uitgebreide omschrijving per product staat.

Bereik consumenten met een drukwerksticker

Hoewel steeds meer consumenten een drukwerk sticker op de deur heeft, zweert deze groep de folder niet helemaal af. 20% van de huishoudens met een drukwerk sticker gebruikte in 2014 namelijk een online folderplatform en 19% gebruikt een folderapp. Dit tegenover respectievelijk 19% en 14% in 2013, wat dus een significante stijging is onder deze groep.

Reclamefolder.nl

Met ruim 22 miljoen folderraadplegingen per maand staat Reclamefolder.nl op nummer 1 als het gaat om effectief bereik van de online folder. Robin Streng, directeur van Reclamefolder.nl, geeft aan dat de consument steeds meer het gemak van de digitale folder ervaart, en dat zowel de Recamefolder app downloads als de raadplegingen van de folder wekelijks toenemen. In december 2013 hadden ruim 1 miljoen consumenten de Reclamefolder app gedownload. In december 2014 waren dit er al 16 miljoen wat een groei van ruim 60% is in een jaar tijd. Inmiddels is dit aantal verder gestegen naar 1,8 miljoen, wat weer een nieuwe mijlpaal is voor Reclamefolder.nl. Deze ontwikkeling betekent een steeds groter online bereik voor retailers op het Reclamefolder platform, aldus Robin Streng.

Een belangrijk voordeel van de online folder is dat alles meetbaar is, waardoor wij de retailer inzicht kunnen geven in het leesgedrag van de folder. Deze resultaten kan de retailer gebruiken om de folder te optimaliseren, legt Robin Streng uit. De retailer betaalt bij ons alleen voor de folders die daadwerkelijk gelezen zijn, wat bij de printfolder onmogelijk is. Hierdoor liggen de kosten voor een gelezen folder een stuk lager dan bij de traditionele print folder.